Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Καλό ξεκίνημα

Καλώς ήλθατε στο ελληνικό blog της Πειραικης Μικροζυθοποιίας .

...του μικρού ζυθοποιίου με εδρα την Δραπετσώνα του Πειραιά που παράγει παραδοσιακά βιολογική και φρέσκια μπίρα.
Είχα πολύ καιρό στο νου μου τη δημιουργία ενός blog, γιατί θέλεις οι εμπειρίες που έχω μαζέψει στα χρόνια μιας μακριάς και επίπονης προσπάθειας, θέλεις οι σχεδόν καθημερινές επισημάνσεις στο mail της Πειραϊκής... είχα την ανάγκη για μια πιο διευρυμένη συζήτηση.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα πολύ ενδιαφέροντα blogs με πολυ εντυπωσιακές παρατηρήσεις που αποδεικνύουν και ουσιαστικη γνώση και συνειδητοποιημένη άποψη (κάποια links θα τα συμπεριλάβω και στο δικό μας blog).
Ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια, γιατί μου άρεσε ιδιαίτερα η καλή μπίρα, με ένα παράπονο. Ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου κουλτούρα μπίρας. Το παράπονο αυτό, βέβαια, προέκυπτε από την ποιότητα των προϊόντων που έπινα στην Ελλάδα, σε σχέση με αυτά του εξωτερικού. Σήμερα διαπιστώνω καθημερινά πως είναι πολλοί αυτοί που γνωρίζουν σε βάθος, ξεχωρίζουν και ενδιαφέρονται για τις πρώτες ύλες, την παραγωγή και την τελική ποιότητα αυτού που τελικά επιλέγουν και προτιμούν να πιουν.
Ξεκίνησα επίσης και με ένα φόβο, επιχειρηματικό αυτή τη φορά. Είχα επιλέξει την παραγωγή φρέσκου προϊόντος, παραδοσιακής ζυθοποίησης, με βιολογικές πρώες ύλες. Αυτό σήμαινε ακριβή πρώτη ύλη, μεγάλη φύρα στην παραγωγική διαδικασία, 6 εβδομάδες ζύμωση-ωρίμανση στις δεξαμενές και τελείως διαφορετική νοοτροπία στη διακίνηση και διατήρηση του προϊόντος στην αγορά.
Σήμερα δεν μπορώ να πω ότι όλα είναι ρόδινα, αλλά το νερό μπήκε στο αυλάκι, κι αυτό με τη βοήθεια και των καταναλωτών αλλά και των επιχειρηματιών που αγκάλιασαν τη γεύση, την ποιότητα και την ιδαιτερότητα της "Πειραϊκής". Είμαστε ακόμα στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας...

9 σχόλια:

enypnio είπε...

teleia mpira eidika i pils (i pate ale exei periergi geysi den me arese tin hpia sto rififi sta exarhia

enw i pils einai exeretiki (emena mou aresoun oi ambree oi mpires) alla i pils einai ola ta lefta

Unknown είπε...

Απο που μπορώ να αγοράσω τις μπύρες σας;; Μπορώ και απο το εργοστάσιο;; Μένω πολύ κοντά στην 25 Μαρτίου

summerwine είπε...

Την μπιρα σου δεν καθομαι να τη θαυμασω... Απλα την πινω ( μονο αυτην ;) )!

Για τα υπολοιπα, ομως, και για τα επομενα σχεδια, που υλοποιουν το οραμα σου, μενω εκθαμβος!

Ολα θα πανε καλα γιατι... δεν μπορει να γινει αλλιως!!!

Καλο κουραγιο, φιλε!

Αγγελος

Ανώνυμος είπε...

Εμενα και της κοπελιας μου μας αρεσε πολυ η pale ale!! εχω πιει κανα 2 pale ale εισαγωγης οι οποιες δεν με ενθουσιασαν οσο της πειραικης αλλα ειναι λιγο τσουχτερη η τιμη για 300ml ...

Nίκος Μαυρής είπε...

Τελευταία βλέπω πολύ καλή παρουσία στα μεγάλα supermarkets, με ειδικά ψυγεία και καλή προβολή.

Κάποια μπύρα που δοκίμασα όμως είχε χαλάσει, αν και ήταν πριν την ημερομηνία λήξης της. Θέλει προσοχή στην μεταφορά και αποθήκευση στα μαγαζιά, μια και η φρέσκια μπύρα είναι πιο ευαίσθητη!

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου!

PASYBIO είπε...

Πολύ καλή η μπίρα σου Αλέξανδρε. Την ήπια στο Μικράκι στα Εξάρχια και μου άρεσε οπότε ζήτησα από τον Γιώργο περισσότερες πληροφορίες. 'Ηδη μίλησα με μερικά μέλη του συνδέσμου μας για αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Αλέξανδρε μου έστειλες 4 κιβώτια pills, το ένα δεν υπάρχει πια και αιτία είσαι εσυ, η μπύρα είναι για πολύ ψαγμένους η εμπειρία μου πάνω στην μπύρα είναι τεράστια αλλά ποτέ δεν περίμενα να πιώ τέτοια μπύρα ελληνικής κατασκευής. Θα σου πώ μόνο οτι πρέπει νάσαι τρελός για να φτιάχνεις αυτό το ποίημα...
Αυτή δεν είναι μπύρα είναι μπύρα κατηγορίας gourme έτυχε να πιω τέτοια μπύρα το 1976 στο Βέλγιο και απορούσα τι στο διάολο πετρελαιο μας ποτίζουν στην Ελλάδα... είναι λίγα αυτά που γράφω για το προιόν σου πάντως σε ευχαριστώ που σέβεσαι τον καταναλωτή...

ᴄᴼᴺsᴛᴀɴᴛɪɴᴇ είπε...

great taste! greater, it comes from Piraeus!

Νίτσα Χριστοφόρου είπε...

Συμπτωματικά είδα μια εκπομπή στην ΕΤ3 για τη μπύρα σου αλλά δεν ξέρω εαν κυκλοφορεί στην επαρχία. Πώς μπορώ νε τη βρω;